
عرضه پوشاک با قیمتهای پایین، بهویژه در آستانه شب عید، همواره مورد توجه مصرفکنندگان قرار میگیرد. اما آیا این قیمتهای پایین، به معنای فرصتی برای خرید ارزان است یا پشت پردهای پنهان دارد؟
مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران، با اشاره به توقف طرح برخورد با پوشاک قاچاق، از عرضه پوشاک قاچاق ۲۰۰ هزار تومانی در بازار خبر داد و این محصولات را کالای بنجل فاسد، خراب، زدهدار و بعضا دست دوم بنگلادشی دانست که به مصرفکننده آسیب میرساند.
به گفته وی، این لباسها که به صورت فلهای خریداری میشوند، در شرایط نامناسبی نگهداری و حمل میشوند و هیچ کدام از پروتکلهای صادراتی در مورد آنها رعایت نمیشود. افتخاری تاکید کرد که این کالاها در انبارها و طویلهها با لودر مانند زباله انباشته شده و توسط کارگران بنگلادشی در گونی ریخته میشوند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران، با انتقاد از عدم برخورد با قاچاق پوشاک، اظهار کرد: «مسیر واردات این کالاها مشخص است، اما عزمی برای مبارزه با بحث قاچاق کالا نیست. اخیرا برای چند ماهی طرح مبارزه با قاچاق کالا شکل گرفت و بعد دوباره متوقف شد، چراکه قاچاق پوشاک از اولویت ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز خارج شده و بیشتر تمرکز این سازمان در حال حاضر بر قاچاق سوخت است.»

افتخاری با اشاره به اینکه ممانعت از ورود کالای بنگلادشی در مبدا راحتتر از جمعآوری آنها از سطح عرضه است، تصریح کرد: «در شرایطی که نه در مبدا ورودی و در نه در سطح عرضه با این کالاها برخورد نمیشود، به راحتی در کشور توزیع و تبلیغ و حتی فروخته میشود. در این شرایط ارز کشور برای واردات کالای نامناسب از کشور خارج میشود و ممکن است افراد زیادی از مصرف این کالا آسیب ببینند.»
وی همچنین با اشاره به قیمت بالای پوشاک تولید داخل، مشکل اصلی را کاهش ارزش پول ملی دانست.
این گزارش، با هدف آگاهیبخشی به مصرفکنندگان در مورد پوشاک ارزان قیمت و ارائه اطلاعاتی در مورد کیفیت و شرایط عرضه این محصولات ارائه شده است.