معروف ترین غذاهای سنتی اصفهان

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

در جستجوی طعم‌های اصیل اصفهان: سفری به دنیای غذاهای سنتی این شهر

علاقه‌مندان به آشپزی، به ویژه بانوان ایرانی، همواره در پی کشف طعم‌های جدید و غذاهای محلی متنوع هستند تا سفره‌های خود را رنگین‌تر کنند. در این مطلب، شما را به سفره‌ای رنگین از غذاهای سنتی اصفهان دعوت می‌کنیم؛ از بریانی پر طعم تا کباب زردک خوشمزه و قیمه ریزه دلچسب و… .

غذاهای اصیل اصفهان، چه ویژگی‌هایی دارند؟

اکثر غذاهای سنتی اصفهان، به ویژه آن‌هایی که در این مطلب معرفی شده‌اند، بر پایه گوشت، به‌خصوص گوشت قرمز، بنا شده‌اند. این غذاها برای دوستداران گوشت، انتخابی عالی هستند. طرز تهیه این خوراکی‌ها پیچیده نیست و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را در خانه تهیه کنید و به فهرست غذایی هفتگی خود اضافه نمایید. دیگر نگران “امروز ناهار چی بپزم؟” نخواهید بود! با آماده کردن این غذاهای لذیذ، لحظات خوشی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

راز تهیه بریانی اصیل اصفهانی

مواد لازم برای ۴ نفر:

* پیاز: ۱ عدد
* چوب دارچین: ۱ تکه
* گوشت گوسفندی: ۶۰۰ گرم
* جگر سفید: نصف جگر
* نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
* زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
* زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

1. گوشت و جگر را خرد کنید و با پیاز (به چهار قسمت تقسیم شده)، نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین در قابلمه بریزید. آب اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند و به مدت سه ساعت روی حرارت قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد.
2. پس از پخت، گوشت و جگر را جداگانه چرخ کنید. گوشت چرخ شده را خوب ورز دهید تا منسجم شود.
3. آب گوشت را صاف کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
4. در تابه، مقداری روغن و پودر دارچین بریزید. پس از داغ شدن روغن، گوشت چرخ شده را اضافه کنید و با پشت قاشق فشار دهید تا یکدست شود. هر دو طرف بریانی را سرخ کنید.
5. نان لواش یا سنگک را در آب گوشت بزنید و روی سینی بچینید. بریانی را روی نان قرار دهید، جگر چرخ شده را در کنار آن بریزید و با مغز گردو تزیین و سرو کنید.

کباب زردک، طعم ناب اصفهان

مواد لازم برای ۲ نفر:

* پیاز: ۱ عدد
* زردک (هویج): ۲ عدد
* آرد نخودچی: به میزان لازم
* گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
* شیره انگور: ۳ قاشق غذاخوری
* سرکه قرمز: ۵ قاشق غذاخوری
* نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

1. پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.
2. زردک‌ها را رنده کنید و به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا چسبناک شوند. در صورت نیاز، آرد نخودچی اضافه کنید.
3. ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
4. مواد را به شکل کباب‌های کوچک درآورید و در روغن سرخ کنید.
5. در تابه، سرکه قرمز، شیره انگور و نصف لیوان آب را بجوشانید. حرارت را کم کنید و کباب‌های سرخ شده را اضافه کنید و به مدت یک ساعت بپزید.
6. پس از غلیظ شدن سس، حرارت را خاموش کنید و کباب‌ها را سرو کنید. می‌توانید آن را با نان یا برنج میل کنید.

قیمه ریزه نخودچی، طعم خاطره‌انگیز اصفهان

مواد لازم برای ۶ نفر:

* پیاز: ۲ عدد
* آرد نخودچی: نصف پیمانه
* نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
* رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
* گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
* نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

1. یک عدد پیاز را رنده کنید، آب آن را بگیرید و دور بریزید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
2. نعناع خشک، آرد نخودچی، فلفل، زردچوبه و نمک را به مخلوط اضافه کنید و دوباره ورز دهید.
3. ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
4. مواد را به شکل گلوله‌های کوچک درآورید.
5. پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. ادویه و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
6. در قابلمه، ۵ لیوان آب بریزید و پیازهای سرخ شده را اضافه کنید و بجوشانید.
7. گلوله‌های گوشتی را به قابلمه اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا آب کم شود و غلیظ گردد.

سخن آخر

اگر شما هم این غذاهای خوشمزه را تهیه کردید یا طرز تهیه غذای سنتی دیگری از اصفهان را می‌دانید، خوشحال می‌شویم با ما و خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما با ما در این مطلب سپاسگزاریم.

طرز تهیه بریانی از غذاهای سنتی اصفهان
طرز تهیه کباب زردک اصفهان
طرز تهیه قیمه‌ریزه نخودچی از غذاهای سنتی اصفهان

مجله سرگرمی مکتوری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا