کاغذ روغنی، همدم همیشگی پختوپز خانگی، از ضروریات تهیهی شیرینی، کیک، پیتزا، لازانیا و انواع نان و خوراکیهاست. این کاغذ سفید و سلولزی با سطحی صاف و براق، معروف به کاغذ مومی نیز هست. استفاده از آن در پخت، به میزان قابل توجهی از مصرف روغن میکاهد و مزایای سلامتی بسیاری به همراه دارد. بعلاوه، مانع چسبیدن غذا به ظرف شده و تمیزکاری را بسیار آسانتر میکند. در ادامه، به بررسی کاربردهای متنوع کاغذ روغنی میپردازیم.
استفاده از کاغذ روغنی برای پیتزا
برای جلوگیری از چسبیدن خمیر پیتزا به سینی فر، کاغذ روغنی را به اندازهی کف سینی برش داده و روی آن قرار دهید. سپس خمیر را روی کاغذ پهن کنید. پس از پخت، پیتزا به راحتی از کاغذ جدا میشود و سینی فر کاملا تمیز میماند.
کاربرد کاغذ روغنی در قابلمه
استفاده از کاغذ روغنی در قابلمه بسیار ساده است. کافیست کاغذ را به اندازهی کف قابلمه برش دهید و در کف و روی برنج قرار دهید. این روش به دم کشیدن بهتر برنج کمک میکند.
کاغذ روغنی و سینی فر
برای پخت غذاهایی مانند پیراشکی در سینی فر، کاغذ روغنی را به اندازهی مورد نیاز ببرید و با دستمال تمیز، هر دو طرف آن را پاک کنید. سپس کاغذ را کف سینی پهن کرده و با فرچه، به آرامی روی آن روغن بمالید. روغن اضافی را با دستمال کاغذی بگیرید. این کار برای هر دو طرف کاغذ تکرار شود.
کاغذ روغنی در سرخکن بدون روغن
در سرخکنهای بدون روغن، کاغذ روغنی از ریختن مواد غذایی آبکی مانند کوکو جلوگیری کرده و تمیزکاری را آسان میکند. کاغذ را به اندازهی سبد سرخکن برش داده و استفاده کنید. پس از پخت، کاغذ را دور انداخته و دستگاه را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. این امر به افزایش عمر دستگاه نیز کمک میکند.
استفاده از کاغذ روغنی در قالب کیک
برای استفاده در قالب کیک، کاغذ روغنی را به اندازهی کف قالب ببرید و هر دو طرف آن را با دستمال تمیز پاک کنید. سپس کاغذ را در کف قالب قرار داده و با فرچه، به طور یکنواخت روغن بمالید. مایع کیک را روی آن ریخته و در فر قرار دهید.
کاغذ روغنی در قالب کمربندی
کاغذ روغنی را به اندازهی محیط قالب کمربندی کیک ببرید. هرچه اندازه دقیقتر باشد، نتیجه بهتر خواهد بود. سپس کاغذ را محکم در قالب قرار دهید.
استفاده از کاغذ روغنی در هواپز
کاغذ روغنی را به اندازهی ظرف هواپز برش داده و داخل آن قرار دهید. برای مواد غذایی آبکی، از دو لایه کاغذ استفاده کنید. در صورت نیاز، کمی روغن روی مواد بمالید تا از خشک شدن بیش از حد جلوگیری شود. پس از پخت، کاغذ را دور بیندازید.
قرار دادن کاغذ روغنی در قالب گرد
کاغذ روغنی را از طول و عرض تا بزنید و سپس به صورت مثلث دو بار تا کنید. نوک کاغذ را در مرکز قالب گرد قرار دهید و قسمتهای اضافی را با قیچی ببرید. در نهایت، کاغذ را باز کرده و داخل قالب قرار دهید.
جدا کردن نان از کاغذ روغنی
برای جلوگیری از چسبیدن نان به کاغذ، قبل از پخت، زیر خمیر را کمی روغن بمالید. پس از پخت، اجازه دهید نان سرد شود و سپس آن را با کمک یک دستمال نمناک از کاغذ جدا کنید.
چرا کیک به کاغذ روغنی میچسبد؟
خارج کردن کیک از فر قبل از پخت کامل، اصلیترین دلیل چسبیدن آن به کاغذ روغنی است. برای جلوگیری از این مشکل، به کیک زمان کافی برای پخت بدهید. زمان پخت معمولاً روی بستهی پودر کیک درج شده است.